HDMI Scart Adapter

3.8/5 - (31 stemmen)

hdmi scart adapter

U bent waarschijnlijk op deze website omdat u opzoek bent naar een hdmi scart adapter of een Scart-HDMI Adapter. Het is goed om te weten welke u nodig heeft want er zijn wat verschillen.
Om meteen met de deur in huis te vallen, deze kabel bestaat niet:
hdmi scart adapter

Toch zijn er een aantal mogelijkheden!

Klik hier om de hdmi naar scart adapter direct te bestellen

Eerst wat achtergrond informatie:

Scart kabels worden al jaren gebruikt om randapparatuur ( DVD, Video) aan te sluiten op de Televisie. Tot een paar jaar geleden was dit zelfs de meest gebruikte aansluiting en tevens gaf dit ook de beste kwaliteit. Uiteraard staat de techniek niet stil en zijn we inmiddels in een HD-tijdperk beland. Door de komst van HD-televisies ontstond er behoefte naar een nieuw soort aansluiting welke HD-signaal digitaal kan doorgeven, dit is niet mogelijk met Scart. HDMI beantwoorde deze vraag en is inmiddels standaard aanwezig op elke  Televisie en randapparatuur.
De meeste Nederlandse huishoudens beschikken inmiddels over een HD-televisie of ander apparaat met HDMI aansluiting. Het is echter zonde om hierdoor de aanwezige Scart-apparatuur te moeten weggooien.

HDMI naar Scart Adapter

Klik hier om de hdmi naar scart adapter direct te bestellen! 

Stel u heeft een mooie Televisie, hij werkt nog perfect en voorlopig bent u niet van plan deze te vervangen. Als u vervolgens besluit tot aanschaf van een Blu-ray speler of Playstation dan zult u toch een oplossing moeten gaan zoeken voor de aansluiting. De Blu-ray speler heeft tegenwoordig enkel nog een HDMI aansluiting en zal dus niet op de Scart-televisie kunnen worden aangesloten. Om te voorkomen dat u honderden euro’s uit moet geven aan een nieuwe HD-televisie kunt beter opzoek naar een HDMI Scart Adapter. Dit apparaat zet een HDMI signaal om in een analoog signaal met stereo geluid. Op dit manier kunt u het beeld van uw HD-apparatuur weer geven op uw Televisie met enkel Scart aansluitingen.
hdmi scart adapter

Zoals u kunt zien in het bovenstaande diagram is het dus mogelijk om bijvoorbeeld uw Game Console (xbox, PS3), DVD- of Blu-ray speler, PC of HTPC door middel van een HDMI kabel aan te sluiten op de adapter welke vervolgens weer met een Scart kabel kan worden aangesloten op uw Scart-televisie. Op deze manier voorziet u uw televisie eigenlijk van een HDMI aansluiting en kunt u dus langer gebruik blijven maken van uw “oude” televisie.

Scart naar HDMI adapter

direct bestellen

Een nieuwe HD-televisie kan u ook voor een dergelijke uitdaging doen staan. Stel u heeft zojuist nieuwe HD LED Televisie gekocht. Deze zijn in de meeste gevallen enkel nog voorzien van HDMI aansluitingen (veelal vanwege het ruimte gebrek aan de achterzijde van de tv) . U heeft nog een Videospeler staan of een oudere gameconsole waar u nog regelmatig gebruik van maakt. In dit geval zult u een adapter moeten gebruiken die van Scart naar HDMI verloopt.
Deze adapters zijn ruimschoots te koop. Sommige van deze adapters zijn zelfs voorzien van video upscaling. Scart maakt gebruik van een gecomprimeerd analoog signaal waar HDMI juist gebruik maakt van een ongecomprimeerd digitaal signaal. Dit laatste is vele malen beter en dus zult u daarmee veel mooiere resultaten behalen. Simpelweg het Scart signaal naar HDMI omzetten betekend dus nog geen HD kwaliteit! De adapters met upscaling zullen het beeld signaal zo goed mogelijk verbeteren. Een mooi voordeel want u kunt uw Scart apparatuur blijven gebruiken en zelfs genieten van een veel betere beeldkwaliteit!

Onderstaande diagram geeft weer hoe eenvoudig het aansluiten gaat:
hdmi scart adapter

Comments are closed.