Oude(re) TV en toch HDMI ?

3.1/5 - (98 stemmen)

download
Dat kan! Tegenwoordig worden de meeste televisies voorzien van een aantal HDMI aansluitingen, de scart aansluiting sterft langzaam uit. Mede hierdoor wordt ook de randapparatuur steeds vaker alleen nog voorzien van een HDMI aansluiting, denk bijvoorbeeld aan een Apple TV of Google Chromecast. Dit is natuurlijk een mooie ontwikkeling maar kan ook lastig zijn als u nog helemaal tevreden ben met uw oud(re) TV en toch gebruikt wilt maken van de Apple TV, Chromecast of PS4. De HDMI naar Scart omvormer biedt uitkomst.

Apple TV en Scart

Stel: De TV die u nu heeft staan vindt u nog ruim voldoende dus de aanschaf van een nieuwe is niet noodzakelijk. U krijgt voor uw verjaardag een mooie Apple TV 3 en wil deze op de daaropvolgende regenachtige Zondag lekker gaan aansluiten. Helaas, uw huidige TV heeft drie Scart aansluitingen maar een HDMI ingang is nergens te vinden. Dat valt vies tegen want de Apple TV heeft alleen maar een HDMI uitgang. Moet u nu alleen voor de Apple TV een nieuwe TV gaan kopen? Nee! Het is natuurlijk zonde om iets te vervangen waar u nog ruimschoots tevreden mee bent. Veel verstandiger is het om te zoeken naar een andere oplossing.
De beste oplossing in dit geval is de HDMI-Scart adapter. Deze HDMI Scart adapter zet het digitale signaal van Apple TV om in een analoog Scart signaal. Hiermee kunt u dus prima uit de voeten. Omdat het converteren van HDMI naar Scart nou eenmaal minder vaak voorkomt is deze soort omvormer lastiger te vinden dan zijn broertje die precies de andere kant op converteert. De omvormers werken maar in één richting dus u heeft in dit geval niks aan een Scart naar HDMI converter.

Klik hier om de hdmi naar scart adapter direct te bestellen

Het is een kastje zonder poeha. Bij aflevering blijkt hij netjes verpakt en compleet met voeding en handleiding. De omvormer is degelijk gebouwd en eigenlijk wijst alles zichzelf. Aan de ene kant komt de HDMI kabel en aan de andere kant de Scart kabel, het kastje doet de rest!

Inmiddels hebben we de HDMI naar Scart Adapter ook succesvol getest met de laatste generatie Apple TV.

Direct bestellen?

20 Responses to “Oude(re) TV en toch HDMI ?”

 1. Een vraag: het gaat hier om HDMI naar SCART adapter.

  Is dat naar SCART-RGBs? (Dus niet: naar SCART-S-video of SCART-composiet?)

 2. Het betreft SCART-composiet.

 3. vraagje: zal de volgende combinatie ook werkzaam zijn als er voor de HDMI naar Scart Adapter nog een HDMI splitter wordt aangesloten, dus 3 apparaten met HDMI worden aangesloten op een HDMI splitter en vervolgens wordt de HDMI splitter aangesloten op de HDMI naar Scart Adapter.

  Antwoord(admin): Dit is zeker mogelijk. De HDMI naar Scart adapter zal het inkomende HDMI signaal converteren, ongeacht uit welk apparaat dit komt.

 4. vraagje: als je deze converter gebruikt, heb je dan een beter beeld? beter dan een gewone scart aansluiting? (even goed als hdmi aansluiting)?

  Antwoord (admin): Nee dat is helaas onmogelijk. Het scart signaal is analoog en heeft een beperkte bandbreedte. De beeldkwaliteit zal dus zijn zoals u die gewend bent van Scart.

 5. Is het ook mogelijk hiermee een playstation aan te sluiten?
  Dat de HDMI via de playstation verbonden is naar de converter en dan met de SCART van de converter naar de televisie?

  Alvast bedankt.

 6. Dat is zeker mogelijk! Elk HDMI signaal zal worden omgezet naar een analoog Scart signaal. Met deze HDMI naar Scart adapter kunt u dus prima uw playstation 4 aansluiten op een oude(re) tv.

 7. Hiermee bedoel ik de Playstation 4

 8. Ik heb een beamer die middels een Humax HD cabletuner van TV signaal wordt voorzien. Ik wil graag een google chromecast op deze humax aansluiten. Op de humax zitten 2 scart aansluitingen. Ik neem aan dat ik daar dus een extern apparaat op kan aansluiten. Kan ik via deze converter de google chromecast (HDMI) aansluiten op de Humax HD cabletuner?

  Groet,

  Hans

 9. Kunt u de chromecast niet beter middels HDMI verbinden met de beamer? En, indien de beamer geen HDMI heeft, kunt u een hdmi naar scart converter aanschaffen en deze plaatsen tussen de chromecast en de beamer.

 10. Hoezo bestaat die kabel niet? Waarom kan ik deze dan wel gewoon bestellen?

 11. Ik moet de eerste nog vinden…

 12. Werkt dit ook met een Google Chromecast? De chromecast aansluiten op het kastje en met een scart naar de tv?

 13. Zeer waarschijnlijk werkt dit goed! Echter, zelf nog niet kunnen testen

 14. Hallo,

  is dit ook mogelijk als je vanuit de videokaart van je pc(met hdmi) beeld wilt krijgen op je tv(met enkel een scart aansluiting?

  Mvg

 15. Dat gaat met een dergelijke converter zeker werken!

 16. Is het ook mogelijk om mbv Google Chromecast en die adapter, van je oudere tv met scart aansluiting, op deze manier een soort smart-tv te maken?
  met vr. gr
  GJHasperhoven

 17. Dit lijkt me zeker mogelijk daar de converter het signaal enkel omzet van digitaal naar analoog. De chromecast zal dus gewoon functioneren. Houd er wel rekening mee dat de resolutie lager is.

 18. is er ook een goedkopere manier(geen 60eu)

 19. Helaas nog niet

 20. Ik heb dit in huis en hij werkt erg goed met de apple tv! Erg tevrede. Maar werkt die ook met een xbox one s?

Leave a Reply