Warpia brengt wireless hdmi-kit uit

Rate this post

Volgens Warpia kan met de StreamEZ, die gebruik maakt van de whdi-standaard, zonder compressie een 1080p-videosignaal worden doorgestuurd tot over een afstand van maximaal 10 meter. Voor het verzenden van audio wordt een 5.1-signaal met een 48kHz-samplerate en 24bit-kwaliteit ondersteund. Het draadloze signaal is versleuteld met hdcp 2.0. Hdmi 1.4, de specificatie die benodigd is voor het afspelen van 3d-content, wordt niet ondersteund; de StreamEZ kan alleen overweg met hdmi 1.3.

De StreamEZ bestaat uit een transmitter donglemet hdmi-aansluiting, een ontvanger, een usb-kabel voor de voeding, een verlengstuk waarin de dongle geprikt kan worden en tenslotte een afstandsbediening om de gewenste frequentie te kiezen. De apparaten opereren in een frequentiegebied tussen de 4,9 en 5,9GHz, waardoor de audio- en videoverbinding weinig hinder zou moeten ondervinden van andere draadloze apparatuur.

Warpia zal de StreamEZ volgende maand op de markt brengen. De adviesprijs voor de wireless hd-transmitter bedraagt 220 dollar.

bron: tweakers.net

Comments are closed.