Optische HDMI belooft afstanden tot over 300 Meter.

Rate this post

Zodra je met HDMI grote afstanden gaat overbruggen (>20m) zit je al gauw vast aan dure High Quality Kabels of een repeater (versterker). Deze oplossingen maken grotere afstanden mogelijk maar kennen nog steeds een limiet. Afhankelijk van de kabel ontstaan er toch problemen zodra de overbrugging groter is dan 100m.
Nu is er eindelijk een oplossing!

Rainbow Fish Fiber Optic heeft onlangs bewezen dat het mogelijk is om de koperen draad in de HDMI-kabel te vervangen door een enkele glasvezel. Hiervoor hebben ze een speciale HDMI-connector ontworpen. Deze connector kan zijn voeding halen uit de aansluiting. Zodoende zijn er geen adapters en dergelijke nodig en blijft het product mooi compact. In de kleine connector wordt het HD-signaal omgezet in licht-pulsen. Dankzij deze techniek is het mogelijk om afstanden te overbruggen tot wel 300m en in toekomst nog verder! Bijkomend voordeel, lichtsignaal is nauwlijks tot niet gevoeling voor storingen van buitenaf. Kwaliteitsverlies is er dus eigenlijk niet!

Rainbow Fish heeft al aangegeven dat de kabels de HDMI 1.4 (HDMI High Speed) standaard meekrijgen. Dit maakt ze dus een goede concurrent van de huidige kabels.
Het bedrijf uit Californië heeft de prijzen nog niet bekend gemaakt maar denkt ook kwa prijs te kunnen gaan concureren met de huidige kabels.
Een mooie ontwikkeling!

Rainbow Fish Optical HDMI casing

Comments are closed.