Oehlbach HDMI repeater

4.3/5 - (3 stemmen)

Met de HDMI REPEATER bewijst Oehlbach, dat digitaal high end audio/video signaaltransport mogelijk is over grote afstanden. Het specialisme van Oehlbach op het gebied van HDMI bekabeling is inmiddels ook onderkend door fabrikant Loewe.

Doordat Loewe dealers in de praktijk tegen problemen opliepen met lange HDMI kabels heeft Loewe op verzoek van haar dealers testen uitgevoerd met HDMI kabels met lengtes van 10, 15 en 20 meter. De Oehlbach kabels functioneerde allemaal probleemloos en daarom heeft Loewe haar dealers geadviseerd de Oehlbach HDMI kabels te gebruiken.

Nu vrijwel elke nieuwe dvd speler en –recorder beschikt over een digitale audio- en videoaansluiting volgens HDMI, wordt het toepassingsgebied sterk vergroot. In samenhang daarmee komen er ook beperkingen aan het licht.

hdmi repeater

Een stabiel HDMI signaal kan via een zeer hoogwaardige HDMI-kabel ongeveer 20 meter worden verstuurd. Hierna gaan de eigenschappen van de kabel een beperking vormen voor de beeld- en geluidsweergave. Toch zijn langere afstanden soms noodzakelijk, wanneer bron en beeldscherm of beamer verder van elkaar staan.

Oehlbach voorziet in de oplossing voor dit vraagstuk. Oehlbach heeft een “repeater” ontwikkeld,  die het HDMI-signaal ontvangt, regenereert en versterkt en doorstuurt. Vanzelfsprekend is deze HDCP-compatible.

Belangrijk aan deze repeater is de externe 5 Volt voeding. Er zijn namelijk repeaters op de markt die gebruikmaken van de 5 Volt spanning die meegestuurd wordt met het HDMI-signaal. Zeker bij grote afstanden zakt de spanning dan teveel in en is de signaaloverdracht onbetrouwbaar. Schade aan aangesloten toestellen is niet denkbeeldig!

De externe voeding elimineert dit probleem en leidt ertoe dat grote afstanden kunnen worden overbrugd zonder verlies aan signaalkwaliteit. Het is mogelijk meerdere repeaters achter elkaar te gebruiken, wanneer bijvoorbeeld 50 meter moet worden overbrugd.

Verkoopprijs:  249,99 euro

Lees meer : http://www.hifi.nl/nieuws/37925/Oehlbach-HDMI-repeater.html#ixzz1uZW9LmIh

Comments are closed.