HDMI versie, de juiste keuze…

Rate this post

HDMI Versie Nummers

Versie nummers als HDMI 1.3 en HDMI 1.4a zijn voornamelijk bedoelt voor fabrikanten en eigenlijk niet relevant voor de consument. Het is voornamelijk een “marketingtool”.

Hdmiwebshop raadt dan ook aan om een kabel uit te zoeken die past bij uw verwachtingen en niet alleen af te gaan op het HDMI versie nummer.

Het kiezen van de juiste kabel

Wanneer u een HDMI-kabel gaat uitzoeken is het versie nummer eigenlijk nooit relevant. In feite bestaat een “Versie 1.3 kabel” of “HDMI 1.4 kabel” niet eens. Uiteraard moet een dergelijke kabel wel aan bepaalde standaarden voldoen maar uiteindelijk is deze rating vooral marketingtechnisch interessant. Daarom is een andere rating bedacht. Deze geeft duidelijk aan welke mogelijkheden de kabel heeft.
De “performance rating” kent 5 types, HDMIwebshop gebruikt er 4:

  • Standaard HDMI Kabel – Deze kabel is gemaakt voor de meeste AV apparatuur. Deze kabel geeft zonder problemen 1080i of 720P videoformaat + surround audio door.
  • Standaard HDMI Kabel met Ethernet – Deze kabel heeft dezelfde eigenschappen als de standaard HDMI kabel. Echter is er ook een appart ethernet kanaal aanwezig voor apparaten met netwerk functionaliteit.
  • High Speed HDMI Kabel- Deze kabel is gemaakt voor videoformaten van 1080i en meer. Hiermee kan dus ook de toekomstige 4K resolutie worden weergevens alsmede 3D.
  • High Speed HDMI Cable with Ethernet – Deze kabel heeft dezelfde eigenschappen als de High Speed HDMI kabel. Echter is er ook een appart ethernet kanaal aanwezig voor apparaten met netwerk functionaliteit.

Elke kabel op onze site is voorzien van het bijhorende logo. Met dankzij deze logo’s is het voor u gemakkelijk om de juiste kabel uit te zoeken.

 

Standard HDMI Cable Standard HDMI Cable with Ethernet 
High Speed HDMI Cable High Speed HDMI Cable with Ethernet

Het kopen van de juiste kabel

De HDMI specificaties zullen blijven veranderen. Hierdoor zal de bovenstaande rating dus nog vaak worden aangepast. Toch is het kopen van de nieuwste versie lang niet altijd nodig. Als uw apparatuur niet geschikt is voor de nieuwste versie zult u weinig hebben aan ruime specificaties van deze kabel. Daarom blijft het altijd goed om te kijken wat u nodig heeft en aan de hand daarvan de juiste keuze te maken.

 

Comments are closed.